Onlinebingon

Hur kom det sig egentligen att bingo blev så populärt online? Hur kom det sig att spelet överhuvudtaget blev ett onlinespel? Det ska vi ta reda på nu, en spännande historia och vi börjar redan då Internet i sig självt fullkomligt exploderade och blev tillgängligt för alla i mitten på 1990-talet.

Internet var en helt ny marknad, spelbolagen runt om i världen såg snabbt sin chans att nå nya målgrupper och att hitta spelintresserade människor världen över genom att gå online. De första hasardspelen man kunde spela på nätet var betting och poker men det skulle inte dröja länge förrän hela spelvärlden hakade på. I mitten av 2000-talet hade man kommit betydligt längre gällande säkerhet och integritet online och då var det dags, bingon lanserades som onlinespel i Sverige. Betting, poker och casinospel hade redan funnits ett bra tag och var väletablerade på onlinemarknaden men spelbolagen saknade en stor målgrupp. Man behövde ett sätt att få hasardspelen att verka ”snällare”. Man behövde en typ av spel som skulle locka de stora massorna – man behövde Bingo! Idag hittar du massor av riktigt bra spelsajter där det erbjuds onlinebingo och det är både enkelt och säkert att spela. För att inte tala om hur roligt och spännande det är. Tack vare att man kan spela bingo online så kan man styra sitt spelande själv på ett helt annat sätt. Något som går hand i hand med dagens samhälle där man pusslar enormt mycket med tid. I och med att onlinebingon är så mycket mer tillgänglig än bingo i till exempel en bingohall, på det sättet att du kan spela när du vill och var du vill är onlinebingon verkligen ett spel som hängt med i tiden. Du behöver inte ha koll på öppettider för en viss bingohall, du behöver inte boka in tid för ett visst tv-program, du spelar helt enkelt när det passar dig. Du kan spela tillsammans med dina vänner, med familjen, ja du bestämmer helt själv. Dessutom bestämmer du hur aktiv du vill vara i spelet, det går att ställa in så att du själv inte behöver ha koll på brickorna. Spelet kryssar själv i om något av dina nummer kommer upp och vinner du går pengarna in på ditt spelkonto utan att du själv behöver göra något. Därför kan du välja själv om du under spelet vill spela något annat spel, i chatten eller något annat minispel eller om du helt enkelt vill gå ifrån datorn en stund.

Så spelar du bingo online

Det är inte svårt att förstå hur det går till att spela bingo online, har du någon gång sett hur spelet går till på tv eller varit i en bingohall är det inga problem alls. Även om man inte spelat bingo någonsin är det enkelt att förstå hur man gör. Du köper brickor till det spel som du vill vara med i och sedan är det bara att vänta på dragningen och hoppas att just dina nummer dras. Det gäller att få fem markerade rutor i rad på en av brickorna för att vinna om det är klassisk bingo du spelar. I annat fall är det bara att läsa informationen om spelet på sajten så ser du vad som krävs för att vinna i de olika varianterna. Enda skillnaden mot att spela fysisk bingo är att du sitter vid en skärm, numera kan du även spela i din mobil, och att du sköter insatserna (priset för brickorna) samt vinster genom ett spelkonto på bingosajten. Till det för du över pengar från ditt vanliga bankkonto och du använder det betalningssätt som passar dig bäst. Det är inte krångligare än att köpa något i en webbshop.

Kundsupport

Något som verkligen är en fördel med att spela bingo online och som gör att verkligen alla kan spela är just kundsupporten. På alla bingosajter som är värda sitt namn finns det kundsupport och dem är till för att du ska kunna känna dig trygg när du spelar. Till dem kan du ställa vilken fråga som helst och du kan göra det samtidigt som du spelar till och med. Ofta finns det nämligen en chattmoderator i chatten som tillhör varje spel och där är det bara att fråga om man känner sig osäker på något. Kan man inte fråga saker i realtid genom chatt brukar det alltid gå att mejla eller ringa till kundsupporten och oftast får man snabb och bra hjälp.