Mera bonus!

Som vi tidigare nämnt finns det massor av olika roliga sätt att spela gratis bingo på och självklart är bonussystemen en viktig del av detta. Genom att utnyttja de olika bonussystem som bingosajterna har kan man spela massor med härligt gratis bingo. Självklart har inte alla bingosajter samma bonussystem och det fungerar inte alltid på samma sätt överallt men det finns ändå en grundstomme. En uppbyggnad av bonussystem som är gemensam för de allra flesta, åtminstone de svenska bingosajterna. Man kan säga att det generella bonussystemet verkar i tre steg; den första, som vi beskrev på startsidan är till för att locka nya spelare och för att du som ny spelare ska få prova på sajten gratis men sedan finns det alltså ytterligare två. Den andra är den som man kallar för Insättningsbonus. Den använder bingosajterna för att få nya kunder att sätta in och spela för egna pengar, du använder den för att på ett enkelt sätt kunna spela massor med gratis bingo. Den tredje vanligaste bonusen är den man kallar för olika saker på olika ställen. Ibland heter den VIP-bonus, ibland heter den lojalitetsbonus, ja du förstår, kärt barn har många namn. Nu ska vi titta lite närmare på dem som finns och hur du får ut det mesta av det bästa av dem.

Insättningsbonusen

Den här typen av bonus kan du räkna med att hitta på alla bingosajter och på nästan alla andra spelsajter online. Ibland kallas den för välkomstbonus men det handlar alltså inte om en bonus du får utan att själv sätta in pengar. Här är det istället så att du genom att sätta in egna pengar att spela för även får en bonussumma att spela för. Oftast är det i form av procent och det brukar vara 100 %, för att det ska bli tydligt vad vi menar tar vi ett exempel; du sätter in hundra kronor och har då i slutändan 200 kronor att spela för eftersom att insättningsbonusen var på 100 %. Alltså får du massor av gratis bingo med den här bonusen och spelar du på flera olika bingosajter kan du ju utnyttja den flera gånger.

Taket?

Ofta när man läser ett erbjudande om insättningsbonus på bingosajterna så står det inte bara hur mycket du kan få i bonus utan även något om ett ”tak” på bonusen. Det betyder att även om du får hundra procent i insättningsbonus på din första insättning så är det bara upp till en viss summa. Så om taket är på 1500 kronor spelar det ingen roll om du sätter in 2000 kronor för du kommer ändå ”bara” att få 1500 kronor i bonus.

Lojalitets/VIP-bonus

Detta är den tredje formen av bonus, alltså den som är till för att hålla dig kvar som spelare på en specifik bingosajt. Ofta är detta en form av Insättningsbonus när det handlar om bingo, det tillexempel vara så att du som spelar länge på samma sajt får 10 eller 20 % Insättningsbonus på din första insättning varje ny månad. På det sättet så tjänar du på att spela på samma sajt och inte byta hela tiden. På en del bingosajter kan du även vara med i en VIP-klubb och samla poäng som sedan kan omvandlas till pengar att spela för, som medlem i en sådan brukar man även få specialerbjudanden och andra bonusar i form av varor eller liknande.

Omsättningskrav – bingosajtens försäkring

Visst är det så att bonuserbjudandena ger möjligheter till en massa gratis spelande men för att man ska få ut bonuspengar till sitt konto krävs det en motprestation. Detta kallar man inom hasardspelsvärlden online för omsättningskrav. Det finns till för att spelsajten ska vara försäkrad om att du använder bonuspengarna att spela för på deras sajt och inte till något annat. Om det inte fanns omsättningskrav skulle bonussystemen bara leda till att spelsajterna delade ut gratis pengar och det skulle, som du förstår, snabbt sätta de flesta konkurs. Så för att dem ska kunna vara säkra på att du använder dina bonuspengar hos dem måste du själv omsätta bonussumman med egna pengar ett visst antal gånger på deras sajt innan du kan ta ut dem till ditt bankkonto.